Koffietijd over de Voedselbank
Datum: okt 3, 2017 10:00:00
Details :
Bij “Koffietijd”, de vaste ontmoetingsmorgen in Kraggenburg, is dinsdag 3 oktober in het kader van zorg en welzijn, aandacht voor “de Voedselbank”.

Nu de economische crisis voorbij is, denkt men wellicht dat de Voedselbank niet meer nodig is. Een groot misverstand, ook nu het de meeste mensen beter gaat, is er nog steeds een hele groep mensen die maar met veel moeite de eindjes aan elkaar kunnen knopen. Daar zijn vele redenen voor. Geen werk kunnen krijgen, ontslag, relatieproblemen, ziekte lichamelijk of psychisch in gezin, niet bij machte zijn zelf het huishoudboekje goed op orde te hebben, etc.

Als je in de gelukkige situatie bent, dat je genoeg te besteden hebt, kun je er gemakkelijk over oordelen. Maar toch, als je eenmaal in de ellendige situatie verkeert dat je b.v. geen geld hebt om je kinderen of jezelf te kleden, je fiets of brommer te laten repareren, huur of verzekering te betalen, de schulden alsmaar oplopen, dan is de praktijk, dat het wel heel erg lastig is om weer uit die situatie te komen.
Daar gaan vele jaren overheen. Je moet dan je hand op gaan houden voor hulp. Voor vele een periode van schaamte, die ze proberen te verbergen. Zodoende ziet de buitenwereld die armoede vaak niet. Er zijn gelukkig instanties of organisaties, ieder op z’n eigen manier, die hulp willen bieden. Eén daarvan is de Voedselbank. De naam kennen we wel, maar hoe het in de praktijk allemaal werkt, wellicht niet.
Daarom zijn we blij dat mevr. Brinkhus van de Voedselbank NOP, haar ruime ervaring met ons wil delen.


Koffietijd vindt elke dinsdag plaats tussen 10.00 en 12.00 uur in Het Klokhuis

"Koffietijd"  in het kort:
* Het is een vaste ontmoetingsmorgen voor alle Kraggenburgers.
* Laagdrempelig: bezoekers hoeven geen lid te zijn of entree te betalen
* “Koffietijd” fungeert als centraal meld- en informatiepunt op het gebied van zorg en welzijn.
* Opzet van “Koffietijd” is om gezelligheid en informatie te combineren.  
* Informatie kan informatief zijn, volop gelegenheid hierover vragen te stellen, en men krijgt hierop z.s.m. antwoord. Maar er is zeker ook ruimte voor meer ontspannen, lichtere onderwerpen. b.v. over een hobby,  een reis, of iets opmerkelijks uit de omgeving.
* Gezelligheid door het samenzijn onder genot van koffie of thee, met o.a. gezellige muziek, biljarten, kaarten etc.
* Koffietijd is een activiteit van Dorpsbelang Kraggenburg.
* De bezoekers kunnen zelf ook aangeven waar ze behoefte aan hebben.