Open plukweekend bij Vink Fruitboerderij
Datum: 16 september 2017 10:00 tot 17 september 2017 16:00
Details :

Zaterdag 16 september en zondag 17 september staan in het teken van het Landelijk Appelplukweekend. Bij Vink Fruitboerderij wordt dit gevierd met een open dag voor het hele gezin, voor iedereen van jong tot oud. Zaterdag van tien tot vijf en op zondag van elf tot vier uur kun je de boomgaard en alles wat erbij hoort beleven. De entree is gratis.

Pluk je eigen appels en peren, proef ze, maak een rondrit met de pluktrein of met paard en wagen, ontspan met een kop koffie of appelsap aan de picknicktafels in de boomgaard, slinger zelf de honing uit de raat en kijk hoe hard de bijen aan het werk zijn of struin langs de gezellige kraampjes van ondernemers uit de buurt.

Fruitspecialisten staan het hele weekend klaar om uitleg te geven over het fruit in de zelfpluktuin. Hoe een appel of peer geplukt hoort te worden en welke appels en peren rijp zijn. Momenteel zijn rijp voor de pluk: de Elstar, Nederlands populairste appel; de Robijn met een volle zoetsappige smaak en de ‘ouderwetse’ Goudreinet, ideaal voor in de appeltaart of om appelmoes van te koken. Bij de peren kunnen de Conference, een heerlijke handpeer, geplukt worden en de roodkokende, iets zoete stoofpeer: de Gieser Wildeman. 

De boerderijwinkel met de ambachtelijke jamkeuken waar heerlijke fruitproducten worden bereid zijn beide dagen geopend. 

Vink Fruitboerderij 

Zuiderringweg 13-II

8317 RA Kraggenburg