Koffietijd: Aandacht voor de Wereldwinkel
Datum: nov 28, 2017 12:00:00
Details :
We hebben er vast wel eens van gehoord, maar ja, er zijn zoveel winkels, en wat er nou precies mee bedoeld wordt, is vermoedelijk toch wat onduidelijk.

De wereldwinkel wil door de verkoop van producten uit arme landen, de mensen daar helpen een beter, zeg maar een meer menswaardig bestaan op te bouwen.

Maar, zou u kunnen denken, er wordt toch al veel gehandeld met arme landen zoals Thailand, Nepal, Madagascar, India, Sri Lanka, Guatemala, Kenia, Cuba, Peru? Ja, dat is zo, en die producten zoals kleding en koffie, zijn ook volop te verkrijgen in onze bekende winkelketens. Alleen!  die winkels houden de armoede in stand door die producten zo goedkoop mogelijk daar te laten produceren om hier weer mee te kunnen concurreren.

De wereldwinkels onderscheiden zich hiervan door voor de lokale producten wel een fatsoenlijke prijs te betalen, en rekening te houden met het milieu. Ze doen gewoon aan eerlijke handel. Of te wel: Fair-Trade. Op die manier is er meer ruimte voor leefbare lonen, verantwoorde arbeidsomstandigheden, is er geen kinderarbeid nodig en kunnen kinderen naar school.

Bent u ook benieuwd wat u zoal in de Wereldwinkel kunt kopen, en wilt u er meer over weten, dan bent u van harte welkom.

Mevr. Annie van Zwol zal als één van de ruim veertig  vrijwilligers, tal van producten laten zien. Voor dagelijks gebruik, tot leuke exotische kunstvoorwerpen.  En ze zal ons vertellen over de opzet en doelstellingen van de wereldwinkel, en u kunt daarover natuurlijk van alles vragen.