Sint Genesius speelt: Sinterklaas en het winterwollenwantenweer
Datum: nov 24, 2018 20:00:00
Details :
Op zaterdagavond 24 november speelt Sint Genesius 'Sinterklaas en het winterwollenwantenweer'. Dit stuk wordt de dag ervoor gespeeld voor kinderen van verschillende basisscholen, waaronder de Fladderiep in Kraggenburg. Maar het is niet alleen leuk voor kinderen, er zit ook heel veel humor in die juist alleen door volwassenen begrepen wordt.

De zwarte pieten hebben ontdekt dat Sinterklaas - behalve voor het vieren van z'n verjaardag - ook aan het einde van het jaar naar Nederland afreist om te genieten van de Nederlandse winterknusheid. Om de Sint in Spanje wat te kunnen laten nagenieten van de gemoedelijkheid der Lage Landen hebben de pieten een sneeuwpop gemaakt die ze mee willen nemen naar Spanje. Helaas, een op uitnodiging van een van aan tandpijn lijdende zwarte piet binnengekomen tandarts, die er wel heel vreemde praktijken op na houdt, gooit roet in het eten. Wat heet roet? Middeltjes die tandbederf bevórderen gooit hij over het snoepgoed! Of was het dat laxeermiddel waardoor zwarte piet na zwarte piet het kleinste kamertje moet opzoeken, totdat zelfs het snoeppapier wordt aangesproken als toiletpapier en het een zaak met een luchtje wordt....

Spelers: Chris van Vilsteren, Ellen Meijs, Tanja de la Vieter, Tonny Kommers, Marjan Besseling, Krijn de Hamer, Gert Polhoud.

Regie: Erna Balk

Souffleuse: Miep Potters
Zangcoach: Conny van der Graaff
Kleding en decor: Yvonne Schra en Ingrid van Greuningen
Grime: Marianne van der Ploeg en Janick Winter
Geluid: Jan en Gert-Jan Winters
Licht: Bram Janse