Fruitplukweekend Vink Fruitboerderij
Datum: 15 september 2018 10:00 tot 16 september 2018 16:00
Details :

Tijdens het fruitplukweekend op 15 en 16 september is het feest bij Vink Fruitboerderij in Kraggenburg met vele activiteiten voor jong en oud. Pluk de mooiste fruitstukken, slinger je eigen honing, struin langs de kramen met streekproducten, rij mee met de pluktrein door de boomgaard, drink een Lekker Puur sapje in de boomgaard en geniet vooral van al het lekkers wat de natuur geeft.

Op de streekproductenmarkt vind je allerlei producten en diensten uit de regio, zoals bloembollen van ‘bij Cootje’ uit Ens, boomkwekerij Versprille uit Kraggenburg, zuivel uit Kampen, leren tassen van Coco Lepelie, werkgroep roofvogels Noordoostpolder kan alles vertellen over roofvogels in de boomgaard en imker Doris Liefting vertelt over het nut van de bijen in de boomgaard. 

excursie

Kinderen kunnen een rijtje maken op een pony, springen op het springkussen en met verbazing kijken naar de pluizige kuikentjes. Met de pluktrein maak je een excursie door de boomgaard, waarbij de gids alles kan vertellen over de appels, peren en pruimen en de verzorging van het fruit en de bomen. 

Natuurlijk kun je je eigen fruit plukken tijdens het fruitplukweekend. Op de website van Vink Fruitboerderij vind je de actuele informatie over de rassen die plukrijp zijn. In de winkel zijn behalve het fruit uit de eigen boomgaard vele verse groenten, vruchten, sappen, jammen en andere streekproducten uit de buurt verkrijgbaar. 

Vink Fruitboerderij is tijdens het fruitplukweekend zaterdag van tien tot vijf en zondag van elf tot vier geopend. Je vindt Vink Fruitboerderij aan de Zuiderringweg 13-II te Kraggenburg. 

https://www.vinkfruitboerderij.nl/