Koffietijd over muziektherapie
Datum: apr 18, 2017 10:00:00
Details : Bij “Koffietijd”, de wekelijkse ontmoetingsmorgen in Kraggenburg,  is op dinsdag 18 april in het kader van zorg en welzijn, aandacht voor Muziektherapie.

Dat muziek veel doet met mensen is wel bekend, en we weten ook dat voor allerlei stemmingen, acties en leeftijden altijd wel passende muziek te vinden is. Minder bekend is dat we muziek goed kunnen gebruiken om te helpen bij een therapie. En hoe mooi is dat.

De muziektherapie kan in veel verschillende situaties ingezet worden, bijvoorbeeld bij een depressie of bij een beperking. Er zal worden gezocht naar de meest geschikte en aansprekende vorm van muziek, passend bij de hulpvraag van de cliënt. Dit kan zowel actief (zelf spelen) als passief (luisteren naar muziek) zijn. Muziek is ook een vorm van communiceren die anders soms verborgen blijft. Voor de therapeut is het de kunst om door het observeren te zien wat de muziek met de cliënt doet. Dit om op een passende wijze hulp en steun te geven. De aangeboden muziek kan heel verschillend zijn, evenals de instrumenten.

Bent u nieuwsgierig geworden en wilt u iets meer weten over deze vorm van hulpverlening, dan bent u op deze ochtend van harte welkom. Dan komt namelijk onze plaatselijke muziekdocent en -therapeut Conny van de Graaff vertellen over haar mooie ervaringen uit de praktijk.

Iedereen is van harte welkom!


Koffietijd vindt elke dinsdag plaats tussen 10.00 en 12.00 uur in Het Klokhuis

"Koffietijd"  in het kort:
* Het is een vaste ontmoetingsmorgen voor alle Kraggenburgers.
* Laagdrempelig: bezoekers hoeven geen lid te zijn of entree te betalen
* “Koffietijd” fungeert als centraal meld- en informatiepunt op het gebied van zorg en welzijn.
* Opzet van “Koffietijd” is om gezelligheid en informatie te combineren.  
* Informatie kan informatief zijn, volop gelegenheid hierover vragen te stellen, en men krijgt hierop z.s.m. antwoord. Maar er is zeker ook ruimte voor meer ontspannen, lichtere onderwerpen. b.v. over een hobby,  een reis, of iets opmerkelijks uit de omgeving.
* Gezelligheid door het samenzijn onder genot van koffie of thee, met o.a. gezellige muziek, biljarten, kaarten etc.
* Koffietijd is een activiteit van Dorpsbelang Kraggenburg.
* De bezoekers kunnen zelf ook aangeven waar ze behoefte aan hebben.