Moestuinieren met 100pk
Datum: 27 mei 2017 00:00 tot 28 mei 2017 23:59
Details :

Ook zo benieuwd waarom een wortel uit je eigen tuin lekkerder smaakt dan die uit de winkel? In Kraggenburg gaat kunstenaar Alexander Geijzendorffer een bijzonder experiment uitvoeren. Op een strook land aan de rand van de Herteweg gaat hij wortels en bietjes verbouwen zoals in uw eigen moestuin, maar dan 100 keer zo groot. "Dat is te groot om alles met de hand te doen, maar nog te klein voor de meeste landbouwwerktuigen. Het is niet biologisch en ook niet regulier, maar wel met aandacht voor de planten. Al met al kost het nog flink wat creativiteit om op deze schaal te telen zoals thuis.”

Hiervoor werkt hij samen met verschillende boeren en volkstuinders en schakelt hij oude, nieuwe en speciaal gemaakte landbouwwerktuigen in. Tegelijkertijd krijgen de planten persoonlijke aandacht die ze op het land normaal gesproken niet krijgen, zoals een vrolijk stukje klassieke muziek op de zondagochtend.

Deze maand wordt het perceel voorbereid door er ruggen in te frezen met een agrarische frees, maar ook gaat er 200kg koffiedik op uit zijn woonplaats Rotterdam. Geijzendorffer hoopt in april en mei 150 leden te werven voor zijn Agrarische Balkontuin Coöperatie, die hem moeten vertellen hoe zij hun planten persoonlijke aandacht geven. "Ik denk dat planten in een moestuin lekker worden door de persoonlijke betrokkenheid van de eigenaar. Dat werkt twee kanten op. Misschien zijn ze echt lekkerder, maar in ieder geval smáken ze dat ook." U kunt zich tot 20 mei aanmelden in ruil voor de opbrengst van één meter land op www.cateringa.nl/abc. Op 27 mei vindt het zaaien plaats tijdens een publiek kunstevenement van stichting Herbergen, waar zowel leden als niet-leden van harte welkom zijn.

details:

deelname €20 pp voor de opbrengst van één meter grond

aanmelden tot 27 mei

zaaidag 27 mei op Herteweg 22 

oogsten in oktober 

voor het evenement op 27 & 28 mei:

bezoek is gratis

www.stichtingherbergen.nl of https://www.facebook.com/events/247776099019726/