woensdag 17 mei 2017
Een groenbrigade in Kraggenburg?


Vele dorpen in de Noordoostpolder hebben een groenbrigade: een groep vrijwilligers die gezamenlijk een deel van het groen in het dorp onderhoudt. Het gaat dan niet om de gebruikelijke taken van de gemeente, maar de extraatjes die alles net een beetje aantrekkelijker maken. Denk bijvoorbeeld aan de plantenbakken bij binnenkomst van het dorp, een extra snoeibeurt van het boslint rondom het dorp, een extra opknapbeurt van de begraafplaats, e.d.

In Kraggenburg hebben we nog niet zo’n groep en doen we dergelijke activiteiten soms zelf, soms op een klussendag, en vaak ook niet. We zouden het echter wel leuk vinden om zo’n groep vrijwilligers te hebben die bijvoorbeeld één keer in de paar weken gezamenlijk een ochtend aan de slag gaat in het dorp. Tijdens de jaarvergadering van Dorpsbelang kwam de vraag naar voren of de begraafplaats niet wat beter onderhouden zou kunnen worden, en dat is voor ons aanleiding om nu daadwerkelijk te kijken of we in Kraggenburg ook een groenbrigade kunnen oprichten.

Wie vindt het leuk om dit te doen? Neem dan contact op met Dorpsbelang via dorpsbelang@kraggenburg.nl of telefonisch met een van onze bestuursleden: Erna Balk (tel. 252643), Annemieke Janse (tel. 252811 of Jules Overmars (tel. 612648).