zaterdag 9 september 2017
Heb jij een idee om Kraggenburg 'Kern met pit' te maken?


Heb jij met je buren of vrienden een idee om de leefbaarheid in ons dorp te verbeteren? En willen jullie daartoe het initiatief nemen als je financiële ondersteuning van 1000 euro krijgt? Stuur je idee dan voor 31 oktober a.s. in naar 'Kern met Pit'.

Kern met Pit daagt mensen uit die een droom hebben voor hun eigen buurt, dit binnen één jaar te realiseren. Het kan om allerlei ideeën en initiatieven gaan: van het opzetten van een buurtmoestuin, speeltuin, tafeltje dekje tot het organiseren van een dorpstoneelstuk. Als het julli directe omgeving maar verbetert of een impuls geeft. Lukt het jullie om binnen een jaar het idee te realiseren? Dan ontvangen jullie het predicaat Kern met Pit én 1.000 euro voor het project!

Wat biedt Kern met Pit?
Iedereen kan zich inschrijven, maar er gaat wel een selectie aan vooraf. Zijn jullie binnen? Dan opent dat deuren bij gemeenten en andere organisaties. Jullie krijgen je eigen adviseur. Deze staat voor jullie klaar met tips, advies en contacten in ons netwerk.

Daarnaast kunnen jullie meedoen aan interessante workshops en bijeenkomsten! Denk aan crowdfunding, plan van aanpak, maar ook vloggen. Een extra voordeel om mee te doen: als jullie een (bouw)technische vraag hebben, dan krijgen jullie gratis advies van ingenieursbureau Arcadis. Bijvoorbeeld bodemonderzoek bij het aanleg van een moestuin of een bouwtechnische tekening bij een buurtkantine. Zo bieden wij gratis hulp aan om jullie doelen te bereiken.

Kern met Pit is een initiatief van KNHM en helpt al 40 jaar burgerinitiatieven te realiseren. Door deze jarenlange expertise zijn al duizenden mooie dromen voor de buurt waargemaakt

Willen jullie ook je droom voor de buurt realiseren? Schrijf je in!
Kijk snel op: www.kernmetpit.nl. Inschrijven voor editie 2018 kan vanaf 1 september tot 31 oktober 2017.

Meer informatie?
Neem contact op met Team Kern met Pit. Dat kan telefonisch via 026-4455146 of via de mail kmp@knhm.nl

Kraggenburg is in het verleden al een paar keer door de KNHM (Koninklijke Nederlandse HeideMaatschappij) uitgeroepen tot 'Kern met pit' doordat we mooie initiatieven ontplooiden die de leefbaarheid in ons dorp versterkten. Voorbeelden hiervan zijn onze werkgroep MultiCultiKraggenburg en het boslint rondom ons dorp.