vrijdag 23 februari 2018
“Koffietijd” presentatie met hobby’s


Afgelopen dinsdagochtend 20 februari 2018 was het weer een gezellige drukte. Deze ochtend konden we in het volle Klokhuis genieten van de hobby’s van een groot aantal dorpsgenoten.

Vele creatieve kunstenaars hadden een selectie  van hun fraaie kunstwerken uitgestald en opgehangen, en vol enthousiasme vertelden ze aan belangstellenden van alles over hun hobby. Zo waren er beoefenaars alleen, en in groepsverband.

Heel leuk om te zien, indrukwekkend zelfs wat voor prachtige kunstwerken met een hobby gemaakt kunnen worden. Ook leuk te weten, wie een bepaalde hobby heeft.

De variatie was heel groot: fotografie, bloemschikken, quilten, breien en haken, houtbewerken van kleine miniaturen, kunstschilderen, het borduren met hele kleine steekjes,  en voor de meeste iets nieuws: het werken met hele, hele kleine gekleurde plak-kraaltjes nl. “Diamond Painting”.

We hebben op deze ochtend kunnen zien hoe mooi een hobby kan zijn. Voor jezelf door het te doen, en door het te laten zien aan anderen. Gezellig en heel goed voor de sociale contacten.

Het hebben van een hobby is een mooie, zinvolle en gezellige invulling van je vrije tijd naast je vaste bezigheden. Bezig zijn met je eigen liefhebberij, dat geeft een kick, word je blij van, en geeft afleiding.

Al met al een zeer geslaagde ochtend die zeker voor herhaling vatbaar is. Daarom zal “Koffietijd” zal in de loop van het jaar nogmaals een hobbyochtend organiseren.

Geïnspireerd door deze ochtend zal dinsdag vóór Pasen mevr. Sietske Huizing, heel toepasselijk, een workshop “Bloemschikken” organiseren. Dat is bij Koffietijd in het Klokhuis, op dinsdag 27 maart, en u kunt zich daarvoor nu al opgeven bij Sietske tel.nr. 0527.25.28.51  of met Koffietijd bij Helma, Gien of Harry.

Harry Engels