woensdag 18 april 2018
Inloopavond onderhoud Kraggenburgerweg 30 mei


INLOOPAVOND 30 MEI: ONDERHOUD KRAGGENBURGERWEG

 

Op woensdag 30 mei 2018 organiseert Provincie Flevoland een inloopavond over geplande werkzaamheden aan de Kraggenburgerweg. De inloopavond vindt plaats in Hotel van Saaze van 17.00 tot 19.00 uur. Er is geen vast programma; u kunt binnenlopen wanneer het u schikt. Medewerkers van de provincie zijn aanwezig om informatie te geven en vragen te beantwoorden.

 

Werkzaamheden

In september en oktober van dit jaar gaat Provincie Flevoland groot onderhoud uitvoeren aan de Kraggenburgerweg. Dit houdt in dat het asfalt volledig wordt verwijderd om daarna nieuw asfalt aan te brengen. De weg wordt door middel van bermbeton verbreed naar 7,30m en voorzien van ribbelstroken en glasbollen om de veiligheid te vergroten. 

 

Omleidingsroutes

De werkzaamheden vinden plaats van de rotonde bij Kraggenburg tot de Voorsterbrug. De werkzaamheden worden in twee fases uitgevoerd: van de rotonde tot en met de Leemkade en van het Gesteente tot de Voorsterbrug. Door het faseren van de werkzaamheden is het industrieterrein te allen tijde toegankelijk.

 

Tijdens fase 1 (onderhoud rotonde) wordt éénrichtingsverkeer ingesteld voor bestemmingsverkeer Kraggenburg. Via de Zuiderringweg, Hertenweg en de Voorstraat kunt u Kraggenburg in en via de Dam en Zuiderringweg kunt u Kraggenburg uit. Het industrieterrein is bereikbaar via de Repelweg, Kraggenburgerweg en Gesteente. Tijdens fase 2 is de rotonde geopend en is Kraggenburg weer bereikbaar via de Leemringweg en Zuiderringweg. De Kraggenburgerweg is alleen toegankelijk voor bestemmingsverkeer (bewoners); het industrieterrein kan bereikt worden via rotonde Kraggenburg en de Leemkade.

 

Voor het doorgaande verkeer tussen de N50/A6 en Meppel is de Kraggenburgerweg tijdens de gehele periode afgesloten. De omleidingsroute voor doorgaand verkeer loopt via Emmeloord, Marknesse en Vollenhove.

 

Lijn 71 rijdt tijdens de werkzaamheden een aangepaste route. Pendelbussen worden ingezet om reizigers uit Kraggenburg te vervoeren.

 

Overige werkzaamheden

Naast de Kraggenburgerweg zijn ook de Repelweg en Leemringweg aan groot onderhoud toe. Deze wegen staan – onder voorbehoud – op de planning voor respectievelijk 2019 en 2020.