maandag 2 juli 2018
Belevingsfietstocht brengt historisch besef vanuit de Zuiderzeewet


Kom, luister en bewonder…. Een stukje historisch besef vanuit de Zuiderzeewet 100 jaar geleden was het uitgangspunt van de belevingsfietstocht van afgelopen zaterdag 30 juni.

Een rondje waarbij we letterlijk alle grenzen over zijn gegaan om deze tocht voor elkaar te krijgen. Particulieren en vrijwilligers die er wel de sjeu van inzagen om dit te proberen stonden zaterdag klaar om iedereen het Verhaal van Kraggenburg en de vaarweg naar Zwolle te vertellen of te laten zien….. en aan de reacties te horen is dat gelukt!  Het VERHAAL VAN vertellen zodat iedereen en alle kinderen ook weten waarom er in de Noordoostpolder toch zomaar een eilandje ligt temidden van de akkers.

Van ver buiten de gemeentelijke grenzen reisde men af om mee te doen.  Van zelf gedichten schrijven tot luisteren in de schaftkeet naar oude verhalen van weleer of de mooie rondleidingen op Oud Kraggenburg, de Ketting en zelfs een kijkje aan de kant van Genemuiden over de biezen tijd in het Zwartemeer.  Als slagroom op de taart nog een boottochtje met de GM57 langs de voormalige Zuiderkrib, die nog steeds zichtbaar is in het Zwartemeer….terug fietsend langs de oude Zuiderzeekust klimmen we de dijk op om het gedicht van Heleen Bosman te lezen. Wellicht voor herhaling vatbaar! Maar dan met iets minder oosten wind.Foto: Boerderij de Zuiderkrib