maandag 5 november 2018
Dinsdagmorgen 13 november bij “Koffietijd” een lezing over hulphonden / blindengeleidehond


“Koffietijd” is de vaste ontmoetingsmorgen van 10.00 tot 12.00 uur in het Klokhuis. Op dinsdagmorgen 13 november geven we aandacht aan het onderwerp hulphonden / blindengeleidehond.

Hulphonden kunnen geheel op hun eigen manier veel bijdragen in de zorg en bij het welbevinden van mensen, die in hun dagelijks leven juist wat extra ondersteuning heel goed kunnen gebruiken.


Velen van u zullen wel globaal een idee van een hulphond hebben (meest bekend is de blinden-geleidehond). Maar er zijn nog meer vormen van ondersteuning door hulphonden zoals bij motorische beperkingen en jongeren met gedragsproblemen.

Heel mooi dat een hond dat allemaal kan, maar daarvoor moet de hond een heel trainingstraject ondergaan. Niet alle honden zullen slagen. Er komt veel bij kijken om een goede hulphond af te richten. Voor welk specifiek doel doe je dit, welke rassen zijn zijn geschikt, enz..?

Over al dit soort vragen komen Ted en Jeanine Salakay uit Luttelggeest vertellen en uitleg geven. Beiden werken voor het opleidingsinstituut Stichting HERO en trainen honden.

Heel veel vragen en ook op andere vragen kunnen ze antwoord geven. Bijvoorbeeld: hoe kom je in aanmerking voor een hulphond, hoe lang kan of mag een hond bij iemand blijven, mag je overal wel komen met je hond, wat zijn de kosten voor de hulpvrager, wordt het misschien wel vergoed?

Een mooie kans om kennis te maken met deze vorm van hulpverlening. Dat een lieve trouwe hond het dagelijkse leven van iemand met een beperking, lichamelijk of anderszins, zoveel mooier kan maken.

U bent van harte welkom, neem gerust iemand mee. Het kost u niets, behalve uw consumptie. Opgeven is niet nodig.