maandag 26 november 2018
Sinterklaas en het winterwollenwantenweer


Een uitdaging was het zaterdagavond voor de spelers van ‘Sinterklaas en het winterwollenwantewnweer’. Na vrijdags een voorstelling te hebben gegeven voor kinderen van drie basisscholen uit Noordoostpolder, werd de musical zaterdag opgevoerd voor volwassenen.

‘Kinderen reageren op alles wat er op het podium gebeurt en het is de bedoeling dat u dat ook doet’, aldus presentatrice Koenie Wind. Gelukkig zat er genoeg humor in het stuk voor volwassenen. En lachen en reageren op scheten, drollen en niet doorgetrokken WC’s doet iedereen, dus dat was een sterk begin van de voorstelling. Als er dan ook nog een tandarts een laxeermiddel over de pepernoten giet en alle pieten tegelijk naar het toilet moeten, wordt het hilarisch.

‘Het was gemakkelijker om het stuk voor kinderen te spelen’, vertelt speler Krijn de Hamer na afloop. ‘Zij reageren namelijk overal op, maar de reacties vanuit het volwassen publiek vielen niet tegen’. Al met al is deze Sinterklaas, die van het winterwollenwantenweer in Nederland houdt, best tevreden.

Sinterklaas en het winterwollenwantenweer werd gespeeld bij Van Saaze door Sint Genesius uit Kraggenburg.Foto: Facebook Erna Balk (Sint Genesius)