maandag 7 januari 2019
Kraggenburg viert feest vanwege 70 jaar


Tijdens de nieuwjaarsreceptie in Kraggenburg werd er geproost op het nieuwe jaar, waarin het dorp haar 70-jarig bestaan viert. Een bijzonder jaar, waarin eindelijk weer gebouwd gaat worden, Kraggenburg bezoek krijgt van burgemeester Harald Bouman op 9 februari aanstaande en waarin meer feest gevierd gaat worden. Blij was voorzitter André Verwer van dorpsbelang dan ook dat ze een nieuwe vrijwilliger hebben gevonden voor het hijsen van de vlag in de persoon van Pim Bolsius. De heer Kombrink werd bedankt voor vele jaren en vele keren vlag hijsen. 

De feestcommissie presenteerde het programma van de feestweek, die plaats vindt van zondag 26 mei tot en met zaterdag 1 juni. Het thema is Rock ’n Roll en de bekende onderdelen, zoals volleybal, bingo, playbackshow, bandavond en dorpsbarbecue ontbreken niet. Terug in het programma is de zeskamp. In verband met het lustrum komen er weer prachtige poorten bij de ingangen van het dorp te staan en is er een grootse musical ‘vetkuiven en bakvissen’.

Extra lustrumactiviteiten zijn ‘Let’s share the music’ op 16 maart met de top 100 van Kraggenburg, een drive-in bioscoop op een zwoele zomeravond en de eindejaarsquiz met als afsluiting van het lustrumjaar een live band op 29 december.