maandag 6 juni 2016
Koffietijd: aandacht voor voetenwerk


Op de vaste ontmoetings-ochtend, dinsdag 31 mei, was er dit maal, in het kader van gezondheid, aandacht voor onze “Voeten”.  We moeten ze goed verzorgen, want we lopen er wel zo’n 5 km per dag op.
Erkend specialist Voetverzorging uit ons dorp: mevr. Lenie de la Vieter  heeft met een bijzonder helder en overzichtelijk verhaal, alle aanwezigen enorm kunnen boeien.
Lenie gaf aan dat Voetverzorging geen modeverschijnsel is, maar al eeuwenoud is. Te zien op talrijke schilderen. Toen was het een mannen beroep,  terwijl het nu veelal uitgevoerd wordt door dames.
Voeten verzorgen kunnen we doorgaans zelf wel doen, maar door een infectie of lichamelijk ongemak kan het toch nodig zijn een specialist in te schakelen. Voetverzorging is wel een vrij beroep, maar er is een wel een keurmerk n.l. ProVoet, waarbij de praktijk van Lenie is aangesloten. Er worden veel eisen gesteld aan hygiëne, vakmanschap en klantvriendelijkheid.
Ook werd er natuurlijk ingegaan op de diverse voetproblemen, en wat er zoals aan te doen is. Aangeven werd b.v. dat de goed passende schoenen heel belangrijk zijn.  Merkschoenen zijn op zich wel goed, maar past niet bij elke voet. Dus geen te krappe schoenen kopen en eigenlijk zijn naaldhakken ook niet best. Elke dag nieuwe kousen aandoen en gewoon wassen maar niet overdrijven. En zo zijn er nog veel meer wetenswaardigheden verteld, en was er voldoende gelegenheid tot het stellen van vragen.
Al met al een hele boeiende ochtend.