maandag 26 september 2016
Tentoonstelling PIER+HORIZON over het 7e landschapskunstwerk bij Van Saaze


Flevoland kent op dit moment zes bijzondere landschapskunstwerken. Het zevende kunstwerk PIER+HORIZON van kunstenaar Paul de Kort, wordt momenteel gerealiseerd. Het komt op de dijk en in het water van het Zwarte Meer tussen de Kadoelersluis en Kraggenburg in de Noordoostpolder. PIER+HORIZON wordt vrijdag 7 oktober 2016 opgeleverd.

Ter gelegenheid van dit 7e landschapskunstwerk is een reizende presentatie gemaakt die door heel Flevoland te bezichtigen is. Bij de presentatie wordt een korte film getoond van Barend Hazeleger. Hij vervaardigt een documentaire van het gehele proces; van eerste gedachten en inspiratie tot en met realisatie van het werk.

De presentatie is van 24 september tot en met 6 oktober te bezichtigen in Hotel van Saaze, Dam 16, 8317 AV te Kraggenburg.

PIER+HORIZON wordt mogelijk gemaakt door: Provincie Flevoland, Gemeente Noordoostpolder, Prins Bernhard Cultuurfonds, Waterschap Zuiderzeeland, Bouwfonds Cultuurfonds.Met dank aan Nieuw Land Erfgoed voor het ter beschikking stellen van  vervoersmogelijkheden om de presentatie te laten reizen.