zondag 6 november 2016
Uitslag tuinen- en dorpenkeuring 2016


De vereniging Groei & Bloei heeft ook dit jaar de bekende tuinenkeuring gehouden alsmede de dorpenkeuring, In 2106 zijn de tuinen bezocht in de dorpen en buitenwegen van Tollebeek, Espel, Nagele, Ens, Kraggenburg en Emmeloord (3 wijken).

De uitslag van de tuinen in Kraggenburg is:

Grote Tuinen dorp: 1. fam Kappert Noordermeent,  2. fam. Van Keulen, Gerrit Klokstraat,  3. fam. Naaijen Gerrit Klokstraat.

Kleine tuinen dorp: 1. Mevr. Jansen, Winstonstraat,  2. fam Veldhuis Jacob Bruintjesstraat,  3. fam Overmars, A.J. Rennenstraat.

Boerderijtuinen: 1. fam. vd Kar, Mammouthweg,  2.fam Barendregt, Hertenweg,  3. fam. Van Beekhuizen, Zwartemeerweg.

Tuinen van blokwoningen: 1. fam. Barneveld, Zwartemeerweg,  2. fam Kapelle, Neushoornweg,  3. fam Hector, Mammouthweg.

Daarnaast heeft de familie vd Kar ook de overall prijs gewonnen voor de mooiste tuin van dit jaar.

 

Bij de dorpenkeuring is Kraggenburg als achtste geëindigd. Nagele heeft in de beoordeling niet meegedaan, vanwege werkzaamheden in het dorp. Marknesse heeft dit jaar de eerste prijs gewonnen.

De 1ronde van de keuring was in mei en de 2de ronde in augustus.

 

Het juryrapport over Kraggenburg luidt:

De entree is mooi, 2de  ronde wel iets onkruid. Kade is mooi en ook het centrum ziet er goed uit. De speeltuinen en verenigingsgebouwen en sportaccommodatie ook goed. De 2de  ronde was het onderhoud van de perken en het maaiwerk veel beter dan in de 1e  ronde en zeker als in de afgelopen jaren. De PKN-kerk heeft mooie bloembakken, maar de beplanting rondom is veronkruid. Jammer. Het scholencomplex ziet er goed uit. Het industrieterrein scoort de 2de  ronde minder punten.

We vinden altijd tuinafval achter de Stuwwal! De 1e  ronde is er ook gespoten.

Kraggenburg heeft mooie en iets minder mooie gedeelten.