Nieuws

Het was nog even spannend, hoe en óf de Sinterklaas intocht door kon gaan dit jaar. De traditionele intocht op de kade zat er ook dit jaar helaas niet in, maar Stek Kraggenburg had een geweldig alternatief bedacht. 

De Sint deed op zaterdagmorgen 20 november een ronde door het dorp. De route was vooraf bekend gemaakt en de kinderen hadden op school mooie vlaggetjes gemaakt waarmee ze de Sint langs de route konden konden verwelkomen. Het weer zat gelukkig mee en de opkomst was heel goed. De corona-maatregelen gooiden voor de gebruikelijke bijeenkomst in het Dorpshuis roet in het eten, maar ook daar was natuurlijk iets creatiefs op bedacht. 

Er wordt op dit moment volop gebouwd in Kraggenburg en dat blijft nog wel even zo. In februari 2022 gaat de gemeente de particuliere kavels verloten voor nieuwe kavels voor vrijstaande woningen en twee onder een kappers. Heeft u daar belangstelling voor meld je dan alvast bij de gemeente via het interesseformulier

Wordt er dan niets gebouwd voor de jeugd en de ouderen in het dorp?

Jazeker en dat gaan we, samen met jullie, op een hele bijzondere manier doen. Na overleg met het gemeentebestuur hebben we als dorpsbelang Kraggenburg namelijk als eerste dorp toestemming gekregen voor een CPO project.

De afkorting CPO staat voor Collectief Particulier Opdrachtgeverschap.

Hierbij kan je dus zelf, samen met anderen, naar je eigen wensen, je nieuwe huis laten bouwen.

Dit kan een woning in een rij zijn of een appartement. Of misschien wil je wel een zogenaamde rug aan rug woning of een patiowoning. Ook de grootte van de tuin en allerlei andere zaken zijn nog te bepalen en te kiezen.

Dit jaar komt Sinterklaas op geheel eigen wijze aan in Kraggenburg. In plaats van een intocht op de kade wordt er een optocht door het dorp georganiseerd! 


De optocht start om 10.00 uur bij Van Saaze en dan rijdt Sinterklaas langs zoveel mogelijk straten. De route loopt vanaf Saaze naar de Walstraat, dan door de A.J.Rennenstraat naar de J. Bruintjesstraat, via de Winstonstraat naar Het Klif, de Stuwwal, Het Klif, Noordermeent, via de Middenweg naar de Zuidermeent, de Voorstraat en dan naar het Klokhuis.

Zaterdagochtend 13 november hebben bewoners van het tweede deel van de Rennenstraat bloemrijke vaste planten in de plantsoen-stroken van hun straat geplant. Dit is uitgevoerd in een goede samenwerking met wijkbeheer van de gemeente en is het resultaat van een bewonersinitiatief.

Buurtwerker Atalja Visser vertekt bij Carrefour. Ze heeft met plezier buurtwerk gedaan in een aantal dorpen, waaronder Kraggenburg. In die periode heeft ze contacten opgebouwd en verbindingen gelegd. Atalja gaat nu een andere weg en kiest voor een baan in het onderwijs.


Als buurtwerker schoof Atalja aan bij het overleg van de werkgroep Omzien. Zo is er van beide kanten contact en overleg wat er speelt in Kraggenburg en bij Carrefour. Op het overleg van begin november heeft de werkgroep Omzien afscheid genomen. In dat zelfde overleg hebben we kennis gemaakt met Schuscha Huisman. Zij is de opvolgster van Atalja voor Kraggenburg en zal ook deelnemen in de werkgroep Omzien.

Schuscha maakt als opbouwwerker deel uit van het gebiedsteam van Carrefour. Met de gebiedsteams kiest Carrefour voor een andere/nieuwe aanpak op het gebied van welzijn in Emmeloord en de dorpen.

Meer informatie over Carrefour en Schuscha staat hier op onze website.

afscheid buurtwerker Atalja Visser a

Even voorstellen: Mijn naam is Mervin Wigbels en ik ben 48 jaar oud. Ik woon met mijn vriendin, kind en bonuskind in Lelystad. In opvolging van Jan Huizingh mag ik nu aan de slag als wijkagent voor de dorpen Nagele, Schokland, Ens, Kraggenburg en Marknesse.

In mei 2001 ben ik begonnen bij de politie met de opleiding aan de Boskamp in Leusden. Mijn eerste jaren straatervaring heb ik op mogen doen in de drukte van het mooie Amersfoort. Hierna heb ik in oktober 2006 mijn werkplaats in Amersfoort mogen omwisselen voor Dronten, waar ik meer verdieping in mijn werk vond.

Sinds eind mei 2021 werk ik nu als wijkagent in de prachtige Noordoostpolder. Ik sta in mijn huidige rol als wijkagent midden in mijn wijk en zoek de verbindingen met burgers, gemeente en externe partijen. De sociale interactie vind ik één van de leukste onderdelen van mijn werk en ik merk ook dat ik daar in mijn kracht zit. Goed contact met mijn wijkbewoners zie ik als cruciaal en zorgt ook voor een zo belangrijke gevoel van veiligheid in de wijk. Ik ben een wijkagent van de straat. Ik stap daarom ook regelmatig op de fiets om zichtbaar en aanspreekbaar te zijn in de wijk.
In deze moderne tijd van sociale media, zorg ik er voor dat ik ook via deze wijze communiceer en benaderbaar ben voor mijn wijkbewoners. Volg mij dus ook op Instagram! Uiteraard ben ik ook gewoon te bereiken via telefoonnummer 0900-8844 of per email mervin.wigbels@politie.nl

Tot ziens!

foto wijkagent

Woensdagmorgen 18 augustus zijn er vakantie activiteiten georganiseerd door STEK in samenwerking met Carrefour.
Alle kinderen hebben een ontzettend toffe ochtend gehad

De kleuters hebben zich vermaakt met spelletjes.
Kinderen uit groep 3 tot 6 zijn ontsnapt uit het dorp Donderadeel.
De jeugd van 10 tot 16 jaar had een skate clinic en hebben goede Nices geleerd.

STEK kijkt terug op een geslaagde ochtend en met dank aan de vrijwilligers die geholpen hebben.

Vakantie act 1jpg

Vakantie act 2

Vakantie act 3

 

Hallo allemaal!

Omdat wij helaas niet meer bij onze oude facebookpagina van Stek kunnen, hebben wij een nieuwe gemaakt.
Dat is nu   https://www.facebook.com/STEK-Kraggenburg-102142085491235    

Je kunt deze bijvoorbeeld toevoegen aan je eigen Facebook pagina met "vind ik leuk"
Heb je nog een "vind ik leuk" naar de oude Facebook pagina van STEK, dan kun je die verwijdere. Lees hoe dit moet op: https://www.facebook.com/help/226926007324633

Volg ons dus op Facebook om op de hoogte te blijven van onze leuke activiteiten die wij voor jong en oud verzorgen!
Op 18 augusus is er de traditionele vakantie-activiteit met als thema "Ontsnap uit je dorp" Meer informatie zal nog volgen in de Agenda en op Facebook.

Op 18 augusutus is er ook een skate clinic. Kijk verder bij Agenda

 

Kleuterjuf Vera Arink en haar man, conciërge Jan namen woensdag 7 juli afscheid van De Fladderiep. Zij gaan met welverdiend pensioen. Juf Vera en Jan wisten helemaal niets van wat er allemaal was geregeld voor het afscheid; de kinderen hebben goed hun mondjes dicht gehouden. 

Wegens de nog steeds geldende Corona-maatregelen was het zoeken naar een gepast afscheid. En dat is er gekomen! Er was een ontbijt voor ze geregeld, een erehaag werd gevormd en er werd luidkeels een speciaal lied gezongen voor juf Vera en 'haar Jan', want zoals het liedje zegt is er zonder hun 'niks meer an'.

Na een lekkere lunch met hun collega's startte er om 14:00 een tour door het dorp in een versierde cabrio. Er was gevraagd om de vlag uit te hangen en langs de route te klappen. Hier is door veel van onze dorpsbewoners gehoor aan gegeven. Tijdens deze tour werden Vera en Jan nog overladen met cadeautjes en lieve woorden. Onze kleuterjuf was er zichtbaar van onder de indruk en kon haar tranen nauwelijk bedwingen. 

Vera en Jan blijven in Kraggenburg wonen en na dit hartverwarmende afscheid zijn ze ervan overtuigd de juiste beslissing te hebben genomen door in het mooiste dorp van de polder van hun pensioen te gaan genieten. 

 

De Stentor en de Noordoostpolder hebben afgelopen edities aandacht besteedt aan de ontwikkeling van de boulevard van Kraggenburg.

De intiatiefgroep bestaande uit Dorpsbelang, Natuurmonumenten, IJsbaanvereniging 'Klein Cortina' en de Ondernemersvereniging zijn bezig met het opknappen van het gebied rond de Leemkade en willen een boulevard inrichten. De leefbaarheid zal met het opknappen van dit gebied worden vergroot en het recreatieve karakter van ons dorp wordt uitgebreid. Straks kunnen dorpsbewoners en toeristen over de boulevard wandelen en fietsen en de Zwolse vaart oversteken met een pontje om van het Waterloopbos naar het Voorsterbos te gaan. Ook de MTB'ers kunnen hun hart ophalen met de nieuwe route.

Niet alleen wandelaars en mountainbikers kunnen hier straks goed toeven, ook voor watersporters wordt het gebied weer aantrekkelijker door de aanleg van een botenhelling. De historie van Kraggenburg blijft zichtbaar door het opknappen van de oude bietenbrug. 

Al met al een groots project, en hoewel de financiering nog niet helemaal rond is, komt het einde in zicht. Mogelijk ligt het pontje nog voor de bouwvak in het water. 

Goed nieuws! Ons dorpshuis Het Klokhuis is na een lange lock down weer open voor diverse activiteiten. Dorpsbelang heeft er al vergaderd en ook andere activiteiten zoals het biljarten en Koffietijd zijn weer van start gegaan. Het dorpshuis is mag open tot 22:00 uur en vanzelfsprekend is het Corona protocol nog steeds van toepassing. In het kort houdt dit in:

  • Draag een mondkapje, als u op uw zitplaats zit mag deze af. 
  • Houd 1,5 meter afstand
  • Desinfecteer uw handen bij binnenkomst Klokhuis
  • Schud geen handen
  • Volg de aangegeven looprichting
  • Iedereen neemt een zitplaats – Niet staan aan de bar
  • Lopen zoveel mogelijk beperken, mocht u toch lopen, draag uw mondkapje
  • De tafels en stoelen mogen niet naar elkaar geschoven worden
  • Maximaal één persoon per keer in de toiletruimte, desinfecteer uw handen na toilet bezoek

Voor de meest recente ontwikkelingen kijkt u eens op de facebook pagina van het Dorpshuis. 

Afgelopen zaterdag 29 mei was het weer tijd voor NL Doet van het oranjefonds.

Enthousiaste vrijwilligers hebben ervoor gezorgd dat een aantal projecten hier in Kraggenburg weer mooi zijn opgeknapt. Onder andere het mozaïekbankje en het kunstwerk de Wadi zijn schoongemaakt. Leuk detail; onder de vrijwilligers die zich hadden aangemeld waren 4 gasten die bij Netl op de camping stonden. Hoe leuk is dat?!

 

Naar aanleiding van een vraag vanuit de schouw door Dorpsbelang samen met de gemeente en de Groenbrigade is bij de gemeente het verzoek neergelegd de entree van ons dorp aan de kant van de Walstraat te verfraaiien. Aan dit verzoek is gehoor gegeven en momenteel wordt er hard gewerkt aan het mooier maken van de entree.  

Er is een bloemperk ingeplant en er komen diverse vaste bloeiende planten en siergrassen. Ook in de winter houdt het perk kleur door het gebruik van deze siergrassen. Rondom het bloemperk wordt nog gras ingezaaid. De bosrand langs de parkeerplaats en het begin van het bos bij de Hertenweg-entree, dat nu netjes is gemaakt, wordt ook ingezaaid met gras

 

Fysiotherapie Vollenhove Blokzijl houdt 1 dag per week spreekuur bij Salon Geniet aan de Voorstraat 34 A. Zo is de fysiotherapie ook voor de bewoners in Kraggenburg en omgeving dichtbij huis.

Binnen de praktijk hebben zij vele specialisaties in huis: Manuele therapie, Bekkenfysiotherapie, Kinderfysiotherapie, Oedeemfysiotherapie en Psychosomatische oefentherapie. Daarnaast bieden zij beweegprogramma's aan voor COPD, hartfalen en diabetes. Ook voor begeleiding in het herstel na het doormaken van COVID-19 bent u bij hen aan het juiste adres.

Hun aanpak is altijd persoonlijk en afgestemd op uw specifieke situatie. Indien nodig kunnen zij voor het bevestigen van de diagnose gebruik maken van echoapparatuur. Vervolgens stemmen zij hier het behandelplan op af.

Goed om te weten is dat u zonder verwijzing van uw huisarts een afspraak kunt maken. Indien noodzakelijk, dan is ook behandeling aan huis mogelijk. 

Voor meer informatie kunt u een kijkje nemen op de website Voor het maken van een afspraak zijn wij bereikbaar op: 0527 241509 of per mail naar info@fysiovollenhove.nl.

Inmiddels hebben we allemaal te maken met het 'nieuwe normaal', waardoor afstand houden de norm is geworden en evenementen niet kunnen worden gehouden. Gelukkig zijn er in Kraggenburg al de nodige Corona-proof activiteiten georganiseerd en ook op Koningsdag heeft STEK zich ingezet om er toch een leuke dag van te maken!

Koningsdag begon traditioneel met het hijsen van de vlag en de speech van André Verwer, voorzitter van Dorpsbelang. Dit was voor de voorzitter zijn tweede Koningsdag speech in Corona-tijd; op afstand en met slechts een handjevol mensen, die hun uiterste best hadden gedaan er feestelijk uit te zien. 

Via Facebook was er een oproep gedaan de straten zo leuk en origineel mogelijk te versieren en daar hebben diverse dorpsgenoten gehoor aan gegeven. Vanaf 11:00 uur kon er gestart worden met de speurtocht; het weer was ons goed gezind. De teams speurden enthousiast door het dorp op zoek naar de juiste juiste oplossing. Als die was gevonden kon er als verrassing een heerlijk ijsje worden opgehaald bij 't Hoekje. 

 

leeuw koningsdag