Nieuws

Frans van Egmond sr. nam zondag afscheid als hoofdcoach en speler van FC Kraggenburg 3. Hij heeft zich jaren ingezet voor het derde team van de FC voor behoud in de Kelderklasse. Frans is één van de drijfveren achter de club en blijft zich als vrijwilliger inzetten voor de club. ‘Vrijwilligerswerk is geen last, maar een lust’, is één van zijn motto’s.

De jaarvergadering van maart 2020 is uitgesteld vanwege het coronavirus. De jaarvergadering zal nu gehouden worden op vrijdag 25 september 2020.
Een flyer (zie hieronder) met de uitnodiging is huis aan huis verspreid.

Aanvang 19.45 uur, start is om 20.00 uur
Locatie: HCR van Saaze, Dam 16 Kraggenburg
Vanwege de coronaregels is aanmelden verplicht, via e-mail dorpsbelang@kraggenburg.nl
Daarbij ook vermelden uw adres, voornaam en achternaam

De RIVM-richtlijnen worden in acht genomen, houdt u aan de 1,5 meter en kom niet als u coronasymptonen heeft.

Agenda, notulen en jaarverslag staan hier op deze website

Jaarvergadering 2020 uitnodiging

In de fruitpluktuin van Vink Fruitboerderij in Kraggenburg werd vanmorgen de eerste appel geplukt door Siebe Durk van Stralen, die deze maand 25 jaar werkzaam is bij het fruitbedrijf. Hij legt het plukken van de appel gelijk uit: ‘trek de appel niet van de boom, maar draai hem een beetje en klik hem er dan met steeltje en al af.’

Het is traditie dat STEK in de laatste week van de zomervakantie een ochtend of middag voor onze jeugd van de basisschool organiseert.
Gelukkig kan dat dit jaar ook doorgaan. In samenwerking met Carrefour is een programma gemaakt: “Expeditie Robinson, op zoek naar de schat”.
Woensdagmorgen 12 augustus hebben zo'n 40 kinderen in groepjes meegedaan met deze expeditie. Het was gezellig, met mooi weer en de kinderen deden enthousiast mee. Uiteindelijk heeft de oranje groep de schat gevonden. De ochtend is afgesloten met een welverdiend lekker ijsje.

De coronamaatregelen zijn versoepeld. In het dorp zijn er wensen en is de behoefte om andere mensen weer eens te zien en te ontmoeten, na zo'n lange tijd van lock down.
Beide punten zijn voor het bestuur van het dorpshuis aanleiding geweest om alsnog te bekijken of het Klokhuis toch weer open kan. Dat is een positief besluit geworden en met ingang van maandag 13 juli is het Klokhuis weer open voor activiteiten en bijeenkomsten.

Bij gebruik en bezoek van het Klokhuis gelden er vanzelfsprekend afspraken en protocollen en de anderhalve meter moet worden gehandhaafd. Op die manier zorgen we, met zijn allen, er voor dat het zo veilig mogelijk is.
Betaal per voorkeur via pin, maar er mag contant worden afgerekend met gepast geld.

Het spreekt vanzelf om het Klokhuis niet te bezoeken als u klachten heeft, mede om ook andere bezoekers niet te besmetten.

Afspraken voor het gebruik van het Klokhuis kunnen weer worden gemaakt bij de beheerder: Abel van der Zwaag 06 1031 2720

Het bestuur van het dorpshuis wil hiermee een bijdrage te leveren aan het weer op gang komen van sociale activiteiten in ons dorp.

Nieuws van Boerderij de Zuiderkrib Pluktuin. De pluktuin is vanaf half juni geopend. Hier mag je zelfstandig bloemen plukken. Materialen zijn aanwezig. Super leuk corona proof uitje.

Enkele dorpsbewoners gaan op 30 mei om 20.00 uur een bingo via WhatsApp organiseren.

Lees alle details op de flyer (foto).
Klik op de foto als je hem groter wilt zien.

De provicie heeft een update gegeven over de Leemringweg.
Maandag 4 mei zijn er afrondende werkzaamheden geweest. Op 6 mei is de Leemringweg van rotonde Kraggenburg tot Netl weer voor lokaal verkeer opengesteld. Het gehele fietspad tussen Kraggenburg en Marknesse kan dan ook weer worden gebruikt.

Bericht van Dorpsbelang:

Op 4 mei herdenken wij gezamenlijk de oorlogsslachtoffers. Zoals iedereen weet zijn wij genoodzaakt deze gezamenlijke herdenking op een andere manier vorm te geven dan andere jaren. Vanuit het 10-dorpenoverleg in Noordoostpolder is het initiatief voortgekomen om na de 2 minuten stilte van 20.00 uur een kaars in het raam te laten branden. We willen u vragen hieraan mee te doen en op deze manier gezamenlijk te herdenken. 'Opdat wij nooit vergeten'

5 mei is de dag dat wij onze vrijheid vieren. Dit jaar precies 75 jaar geleden. Zo uitbundig als wij vorig jaar het 70 jarig bestaan van ons dorp hebben gevierd, zo ingetogen vieren wij dit jaar onze vrijheid.

Het Nationaal Comité 4 en 5 mei roept op om (alleen dit jaar) op 4 mei de hele dag de vlag half stok te hangen. Op Bevrijdingsdag hangt de vlag zoals altijd de hele dag in de top.

Onze gemeente vraagt uw aandacht voor Koningsdag.

Corona maakt van Koningsdag dit jaar Woningsdag. ? Laten we thuis de vlag hijsen, om 10.00 uur het Wilhelmus zingen in de tuin of op het balkon en om 16.00 uur de dag afsluiten met een thuistoost! ?

Helaas is er geen bijeenkomst op De Deel en zijn er geen optredens en vrijmarkten. De kleedjes blijven dit jaar in de kast. Ook in je eigen straat, voor het huis kunnen we dit niet toestaan.

In het parkje tussen schoolplein en de kerkwoningen heeft de groenbrigade van Dorpsbelang enige weken geleden oude fruitbomen geplant. Daarmee is de inrichting van het parkje bijna compleet. Er was nog de wens voor een bank(je).

Dorpsbelang wil belanghebbenden attenderen (=27 maart 2020) op het volgende artikel in de regionale krant “de Noordoostpolder”. Voor toekomstig recht op een schadeclaim is het noodzakelijk dat voor 1 april a.s. actie wordt ondernomen, anders verloopt het recht op aanspraak.

Lees hiervoor deze link

Meer informatie en ook een voorbeeldbrief is op deze site te lezen te lezen

In april van dit jaar verschijnt er een nieuw boek van José Janse uit Kraggenburg, een gedichtenbundel met engelstalige gedichten.

Beste genodigden van de jaarvergadering Dorpsbelang Kraggenburg,

Hierbij laat ik u weten dat de jaarvergadering van Dorpsbelang Kraggenburg, gepland op vrijdag 27 maart 2020, wordt uitgesteld naar een nog nader te bepalen datum. Dit conform de richtlijnen van de overheid, om de verspreiding van het Coronavirus zoveel mogelijk te beperken.

Met vriendelijke groet,

Deborah van Loon
Secretaris Dorpsbelang Kraggenburg
15 maart 2020
 

In de periode van 16 maart t/m 26 juni 2020 wordt groot onderhoud uitgevoerd aan de Leemringweg. De weg is dan afgesloten en er gelden omleidingsroutes voor auto's, fietsers en openbaar vervoer.