Nieuws

In het plan Kraggenburg-Zuid (“kavel Penders”) heeft de gemeente 7 kavels in verkoop gebracht (16 november). De reden hiervoor: er is veel belangstelling voor nieuwbouw in Kraggenburg. Zo zijn de 13 kavels die al eerder (mei 2019) in verkoop zijn gebracht op dit moment verkocht of in optie genomen.

Op onderstaande kaart is de situatie van dit moment weergegeven.
5 Kavels zijn verkocht. Daarop worden of zijn al woningen gebouwd.
Dan zijn twee blokken met 2-onder-1-kap woningen (4 kavels) die door een projectontwikkelaar worden gebouwd. Deze zijn verkocht of zijn onder optie via een makelaar. De bouw zal over niet te lange tijd starten. Nieuwsgierig naar deze woningen? Kijk hier bij makelaardij Sinke.

Er zijn nog 4 kavels (twee blokken van 2-onder-1-kap woningen) die te koop staan. Alle andere kavels zijn in optie genomen!

De belangstelling komt van Kraggenburgers, van andere polderbewoners, maar zeker ook van buiten de Noordoostpolder. Dat laatste geldt voor meer nieuwbouwprojecten in de Noordoostpolder. In optie genomen betekent dat de verkoop nog niet definitief is en dat de optie mogelijk kan worden teruggegeven.
Heeft u plannen of hebt u interesse voor een bouwkavel, bel met de gemeente (0527) 633 911 of mail naar mijnbouwkavel@noordoostpolder.nl
De gemeente houdt een lijst bij en u wordt op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen over deze kavels.

nieuwbouw kavelkaart 17nov2020

Ook in Kraggenburg is het idee van gluurpietjes opgepakt. Loop maar eens door het dorp en zoek de gluurpietjes. Een leuke speurtocht voor de kinderen, net als in het voorjaar de speurtocht naar beren achter het raam.

Wil je meer weten?
Zoek met Google maar eens naar gluurpietjes. Je vindt daar ook kleurplaten van een gluurpietje. Zet jij ook een gluurpietje achter je raam?
Er is een ook een Facebookgroep aangemaakt: “Gluurpiet speurtocht Kraggenburg”.

Lieve kindertjes van Kraggeburg,

Zaterdag (21 november) kom ik niet op de gebruikelijke manier in het dorp aan.

Elk jaar kom ik met mijn boot en de Pieten in de haven van Kraggenburg aan en daarna gaan we gezellig naar 't Klokhuis. Dat vind ik altijd zo leuk hè!. De boel is dan gezellig versierd en jullie zijn er allemaal, jongens en meisjes.

Dit jaar gaat het wel wat anders. Het is allemaal lastig met die ene ziekte. Sinterklaas is al oud en dus ook kwetsbaar. Dus ik zal ook wat afstand moeten houden!

Nu heeft Sint begrepen dat er op school en de peuterspeelzaal mooie kleur/plakschoentjes zijn uitgedeeld. Als jullie ze mooi inkleuren en in elkaar zetten dan mag je ze daarna inleveren bij Het Hoekje en Geniet haar En huid .

Zaterdag 21 november moeten jullie maar allemaal thuis en binnen blijven en wie weet…..

Houd de STEKpagina van Facebook maar goed in de gaten, want misschien....vertel ik jullie nog wel meer…

Groet van Sinterklaas

Vanwege de stengere coronamaatregelen heeft de gemeente deze week een oproep gedaan om met Sint Maarten niet langs de deuren te gaan (op 11 november). Lees ook het nieuwsbericht van de gemeente.

Wel houdt onze basisschool de Fladderiep een Sint Maartenviering op school. Hopelijk kunnen de kinderen volgend jaar gewoon weer met hun zelfgemaakte lampionnen langs de deuren!

Het is al jaren de gewoonte dat er in de laatste week van oktober speciaal voor senioren een gezellige middag wordt georganiseerd.

Helaas kan dit door de coronamaatregelen deze keer niet doorgaan. STEK, samen met ouderensoos JVV en de Zonnebloem hebben een alternatief bedacht.
Het is geworden een (ouderwetse) knapzak, gevuld met lekkers en aan een stok van 1,5 meter. De knapzak is bij senioren (die bekend zijn van eerdere seniorenmiddagen) aan huis bezorgd. Even een hart onder de riem steken in deze coronatijd.

De geste werd erg op prijs gesteld en STEK, JVV en Zonnebloem hebben leuke reacties gekregen op dit initiatief.

Vanwege de nieuwe coronamaatregelen is ook de horeca in ons dorp gesloten.

Zowel HCR van Saaze als ook 't Hoekje bieden de mogelijkheid voor afhaalmaaltijden.

Lees alle informatie en mogelijkheden op Facebook van Saaze  en  Facebook 't Hoekje.

De werkgroep Omzien heeft bij het begin van de coronacrisis het initiatief genomen om mensen te bellen.Dit is gedaan in samenwerking met de 2 kerken en de ouderensoos JVV.
Het belangrijkste doel was en is nog steeds om met name alleenstaanden te laten merken dat zij niet vergeten worden. Informeren hoe het gaat, een luisterend oor, een praatje, een vraag of er hulp nodig is, enz.

Omroep Flevoland heeft in het nieuws van 14 oktober hier aandacht aan gegeven. Wilt u het nog een terugzien, klik dan hier.

Op deze webpagina staat meer over de werkgroep Omzien. De werkgroep heeft een vrijwilligersgroep voor klusjes, tijdelijke ondersteuning als het even niet lukt.
In iedere Uitkijk staat achterin het telefoonnummer voor een hulpvraag bij het onderdeel  "Aanvragen hulp of zorg".  Hier staan ook telefoonnummers en e-mail adressen van Zorgroep Oude en Nieuw Land, sociaal loket van de gemeente en Carrefour.

 

Er zijn per 14 oktober aangescherpte coronamaatregelen van kracht.
Als gevolg hiervan heeft het bestuur van de stichting dorpshuis besloten dat 't Klohuis gesloten zal zijn m.i.v. 14 oktober 22.00 uur.
Daarmee kunnen geplande en nieuwe activiteiten voorlopig niet doorgaan.

 

Vrijdagavond 25 september hield Dorpsbelang zijn algemene ledenvergadering. Voorzitter André Verwer kon zo'n 40 aanwezigen welkom heten. Het was een bijzondere bezetting en verdeling over de zaal, vanwege de coronamaatregelen zoals de 1,5 meter.

Het bestuur was blij dat deze jaarvergadering alsnog doorgang kon vinden. Voorzitter André wees er op dat een aantal formele zaken toch moeten worden afgehandeld. Dat zijn de vastelling van de notulen, het jaarverslag en het financiële jaarverslag, verslag kascommissie en décharge van het bestuur. Een ander punt is het aftreden van bestursleden en het benoemen van nieuwe bestuursleden. Dit jaar waren aftredend Wubbo de Raad en Mark Mooiweer. Het afscheid was met een toespraakje, bloemen en dankwoorden door de voorzitter. De nieuwe bestuursleden zijn Jan Balk en Tanja Bijlsma. Zij werden bij acclamatie gekozen.

Frans van Egmond sr. nam zondag afscheid als hoofdcoach en speler van FC Kraggenburg 3. Hij heeft zich jaren ingezet voor het derde team van de FC voor behoud in de Kelderklasse. Frans is één van de drijfveren achter de club en blijft zich als vrijwilliger inzetten voor de club. ‘Vrijwilligerswerk is geen last, maar een lust’, is één van zijn motto’s.

In de fruitpluktuin van Vink Fruitboerderij in Kraggenburg werd vanmorgen de eerste appel geplukt door Siebe Durk van Stralen, die deze maand 25 jaar werkzaam is bij het fruitbedrijf. Hij legt het plukken van de appel gelijk uit: ‘trek de appel niet van de boom, maar draai hem een beetje en klik hem er dan met steeltje en al af.’

Het is traditie dat STEK in de laatste week van de zomervakantie een ochtend of middag voor onze jeugd van de basisschool organiseert.
Gelukkig kan dat dit jaar ook doorgaan. In samenwerking met Carrefour is een programma gemaakt: “Expeditie Robinson, op zoek naar de schat”.
Woensdagmorgen 12 augustus hebben zo'n 40 kinderen in groepjes meegedaan met deze expeditie. Het was gezellig, met mooi weer en de kinderen deden enthousiast mee. Uiteindelijk heeft de oranje groep de schat gevonden. De ochtend is afgesloten met een welverdiend lekker ijsje.

Nieuws van Boerderij de Zuiderkrib Pluktuin. De pluktuin is vanaf half juni geopend. Hier mag je zelfstandig bloemen plukken. Materialen zijn aanwezig. Super leuk corona proof uitje.

Enkele dorpsbewoners gaan op 30 mei om 20.00 uur een bingo via WhatsApp organiseren.

Lees alle details op de flyer (foto).
Klik op de foto als je hem groter wilt zien.

De provicie heeft een update gegeven over de Leemringweg.
Maandag 4 mei zijn er afrondende werkzaamheden geweest. Op 6 mei is de Leemringweg van rotonde Kraggenburg tot Netl weer voor lokaal verkeer opengesteld. Het gehele fietspad tussen Kraggenburg en Marknesse kan dan ook weer worden gebruikt.