Dankzij de inzet van vele vrijwilligers en het Leadergeld is Kraggenbrug binnenkort een aantrekkelijke recreatieplek rijker. Wethouder Marian Uitdewilligen en de voorzitter van de initiatiefgroep Wubbo de Raad hebben het projectbord vrijdag 13 mei onthuld.
Samen met de vrijwilligers van Dorpsbelang Kraggenburg, Klein Cortina, Ondernemersvereniging Kraggenburg en Natuurmonumenten gaan we aan de slag. We maken het gebied rond de Leemkade aantrekkelijker voor de lokale bevolking, maar zeker ook voor recreanten en toeristen die ons gebied komen bezoeken.
Dit gaat er allemaal gebeuren:

De voormalige loswal wordt met hagen, bomen en verlichting verfraaid en krijgt zo een volledige metamorfose. Er wordt een botenhelling aangelegd. De bietenbrug wordt veilig en toegankelijk gemaakt en aangekleed met meubilair. Het ijsclubgebouw wordt geheel vernieuwd. En de ijsbaan wordt geschikt gemaakt voor andere activiteiten. De wandel – en ATB routes in het bos worden aangepast en krijgen een betere bewegwijzering. Ook het achterliggende bedrijventerrein wordt aangepakt. Door het toevoegen van extra plantsoen en bomen krijgt het een prettigere aanblik en beleving.