Kraggenburg heeft een goede busverbinding richting Emmeloord en Zwolle, lijn 71.

Lijn 71 Emmeloord – Zwolle  wordt uitgevoerd door RRReis.
De naastliggende plaatsen Marknesse en Vollenhove zijn hiermee ook goed bereikbaar.
In beide richtingen is er op werkdagen overdag een halfuursdienst en in het weekeinde en in de avonden een uursdienst.

RRReis verzorgt o.a. het OV in Flevoland en de kop van Overijssel. Hun website is www.rrreis.nl
Wil je snel een overzicht van de actuele bustijden van lijn 71 ga dan direct naar deze webpagina van rrreis. Geef aan de linkerkant in het veld "zoek een halte of station"  de naam  kraggenburg.
Klik uit de lijst op een bushalte van Kraggenburg en je krijgt actuele vertrektijden.

Wil je een totaal overzicht van lijn 71, ga dan direct naar deze webpagina.Geef aan de linkerkant in het het veld "zoeken" het nummer  71  op, en daarna klikken op het veld "71 Emmeloord Zwolle" en dan nog op "Bekijk de dienstregeling".
Je ziet dan alle busstations en tijden (in blokken). Je kunt / moet door deze lijst lopen van boven naar beneden voor alle tijden van de dag. Bovenaan de lijst kun je kiezen richting Emmeloord of richtng Zwolle. (helemaal onder aan de lijst staan nog verklaringen van letters a en b)

Behalve het reguliere openbaarvervoer bestaat er ook de Regiotaxi. In Noordoostpolder kunnen alle inwoners dagelijks gebruik maken van de Regiotaxi.
Als u door gezondheidsproblemen niet in staat bent om auto te rijden en/of gebruik te maken van het openbaar vervoer, komt u mogelijk in aanmerking voor een taxipas. Met deze pas reist u met korting met de Regiotaxi. Een taxipas aanvragen loopt via de gemeente.
Lees meer op de gemeente-site over de Regiotaxi, zoals aanvragen van de taxipas, tarieven en het  telefoonnummer om te 0900 - 222 88 77.