De gemeente bezit bouwgrond in Kraggenburg, bekend als "kavel Penders". Deze bouwgrond ligt aan de zuidkant van het dorp en binnen de bossingel die het dorp omgeeft. In 2019 is voor een deel van deze "kavel Penders" een bestemmingsplan vastgesteld (Kraggenburg Zuid- fase 1). Dit is weer opgedeeld in fase 1a en fase 1b.
Van fase 1a zijn alle bouwkavels verkocht of in optie. Nu is fase 1b aan de beurt en zijn alle procedures doorlopen. In het eerste kwartaal van 2022 wordt begonnen met bouwrijpmaken.

De Gemeente gaat binnenkort de bouwkavels in van fase 1b uitgeven.Dat loopt via een verloting, die zal plaatsvinden op 9 februari 2022.
Als u geïnteresseerd bent, moet u zich inschrijven! Dat kan tot en met 30 januari 2022.
Ga voor de inschrijving en aanvullende informatie naar deze gemeentelijke pagina.

Er komen 16 particuliere bouwkavels beschikbaar: 6 kavels voor vrijstaande woningen en 10 kavels voor twee-onder-een-kapwoningen. Een overzicht van de bouwkavels (kv101 t/m kv116) vindt u via deze pagina.
Tip: Als u in deze kaart bent, klik linksboven op het blokje "Legend" voor de betekenis van de kleurcodes van de kavels. Als u op een groengekleurde kavel klikt met de muis, ziet u meer info van de kavel.

Aan het einde van deze pagina vindt u een plattegrond met de eerste stedebouwkundige schets en een indeling van de kavels van fase 1b..

Heeft u vragen of wilt u mer weten? Neem contact op met de gemeente: telefoon 0527 - 633 911 of stuur een mail naar   mijnbouwkavel@noordoostpolder.nl

De gemeente heeft een aparte site voor de bouwkavels en nieuwbouwprojecten in de Noordoostpolder. U kunt zich hier bijvoorbeeld ook inlezen over wat er allemaal komt kijken bij het (laten) bouwen van een huis.


Stedenbouwkundige uitwerking van “kavel Penders” , mogelijke vervolgfases.
Alle bouwkavels in fase 1a zijn uitgegeven.Voor fase 1b worden de kavels verloot.

Kaart 1a tbv fase 1b

 Overzicht van bouwkavels van fase 1b (kv101 t/m kv116). Kavel kv15 is nog beschikbaar uit fase 1a.

Kavels 1b