Soms lukt het niet meer om het huis schoon te houden, ondanks de hulp van familie en vrienden. Dan kan een aanvullende voorziening (huishoudhulp) nodig zijn. Als u hiervoor in aanmerking wilt komen, neem dan contact op met het sociaal loket van de gemeente. U betaalt voor de huishoudelijke hulp wel een eigen bijdrage.

Het sociaal loket is bereikbaar via: telefoon 0527-63 39 11  (vraag naar sociaal loket) of per e-mail: sociaalloket@noordoostpolder.nl en op de dinsdag- en donderdagmorgen (8.30 - 12.00 uur) kunt u binnenlopen in het gemeentehuis zonder afspraak.

In Noordoostpolder zijn drie aanbieders voor de huishoudelijke ondersteuning. De huishoudelijke ondersteuning bestaat uit schoonmaakondersteuning (HH1) en ondersteuning regie/zorg (HH2).

Twee aanbieders zijn gecontracteerd voor het leveren van schoonmaakondersteuning en ook ondersteuning regie/zorg over het huishouden. Het zijn:

Een aanbieder levert schoonmaakondersteuning:

U kunt rechtstreeks contact opnemen met deze aanbieders om te kijken wie het beste bij u past.
Komt u er niet uit, wilt u hulp bij het aanvragen, stel uw vragen dan via het sociaal loket, zie hierboven.

 Lees ook op de gemeentelijke website over huishoudelijke ondersteuning en over het PersoonsGebonden Budget (PGB) voor hulp.