Plukfeest Vink Fruitboerderij
Datum: 14 september 2019 10:00 tot 15 september 2019 16:00
Details :

Het plukfeest bij Vink Fruitboerderij in Kraggenburg wordt met vele activiteiten voor jong en oud gevierd op zaterdag 14 en zondag 15 september. Pluk de mooiste appels en (stoof)peren, slinger je eigen honing, struin langs de kramen met mooie streekproducten, rij mee met de pluktrein door de boomgaard, drink een fruitsapje en geniet vooral van al het lekkers wat de natuur geeft.  

Op de streekmarkt vind je allerlei creatieve producten en lekkernijen uit de regio, zoals de mooiste bomen en vaste planten, kunstige houten decoraties, haakwerk, puike potten, heerlijke chocolade en caramel, olijfolie en italiaans brood en imker Doris Liefting vertelt over het nut van de bijen in de boomgaard. 

Op zondag speelt Ruud Janse mooie gitaarliedjes in de boomgaard. 

Excursie

Kinderen kunnen knuffelen met een kalfje, kokkerellen in de speciale modderkeuken en springen op het springkussen. Met de pluktrein maak je een excursie door de boomgaard, waarbij de gids alles kan vertellen over de appels, peren en pruimen en de verzorging van het fruit en de bomen. 

 Vink Fruitboerderij is tijdens het plukfeest zaterdag van 10:00 tot 17:00 en zondag van 11:00 tot 16:00 geopend. Je vindt Vink Fruitboerderij aan de Zuiderringweg 13-II te Kraggenburg. 

Tot en met de herfstvakantie kan er iedere woensdag, vrijdag en zaterdag zelf fruit geplukt worden. Op de website is te vinden wanneer welk fruit rijp is en geplukt kan worden. 

De pluktuin werd op 31 augustus geopend door burgemeester Bouman. Foto: Klaas Eissens. 

https://www.vinkfruitboerderij.nl/pluktuin