zondag 10 september 2017
De Nacht van Kraggenburg: ben jij er bij?


Graag aanmelden via dorpsbelang@kraggenburg.nl

Op zaterdagavond 28 oktober organiseert Dorpsbelang Kraggenburg ‘De nacht van Kraggenburg’: een mooie, spannende, en inspirerende wandeling over de Zwartemeerdijk vóór Kraggenburgers en dóór Kraggenburgers (en iedereen die Kraggenburg een warm hart toedraagt). Tijdens de wandeling die ruim 2 kilometer lang is, treden verschillende groepen en solisten uit Kraggenburg op. Vuurpotten, stormlantaarns en bijzonder verlichte objecten onderweg zorgen dat je de weg niet kwijt raakt in het donker.

Tussen 19.00 en 20.00 uur word je door ons verwelkomd. De koffie staat klaar in de schuur van de familie Delahaye, Zwartemeerweg 60.

Vanaf 19.30 vertrekt elke twintig minuten een groep deelnemers om een nachtelijke wandeling te maken over het mooiste fietspad van de polder: het pad van de Zwartemeerweg naar de Zwartemeerdijk, en over de dijk. En tijdens deze avond, die landelijk gevierd wordt als ‘de nacht van de nacht’, zal blijken dat dit donkere fietspad ook heel veel moois te bieden heeft.

Entertainers tijdens de Nacht van Kraggenburg

  • Ruud Janse zingt en speelt gitaar (akoestisch) in de schuur van de familie Delahaye.
  • Ineke Winkler speelt een prachtige monoloog over een zeer bijzondere vogel.
  • Thérèse Herrman brengt met haar Kraggenburger vrienden muzikaal theater. Thérèse is beroepsvioliste en speelt in  het Orkest van het Oosten.
  • Een Kraggenburgs gelegenheidskoor zingt over een bijzonder gebeuren op Oud-Kraggenburg.
  • Jeugdtheatergroep Jeu d’Op  treedt op met een zelfgemaakt stuk voor deze bijzondere gelegenheid.
  • St. Genesius brengt een hoorspel over Oud-Kraggenburg.
  • Bijzondere belichting van mooie objecten langs de route worden verzorgd door Luimes AV.

Nadat de route gelopen is, genieten we samen nog na met een drankje in de schuur van de familie Delahaye.

Deze route is geschikt voor iedereen die ruim 2 km kan lopen, en duurt een kleine 2 uur. Stevig schoeisel en een warme jas zijn aanbevolen. De route is ook toegankelijk voor rolstoelen (wel graag even melden van tevoren). Bij erg slecht weer wordt de activiteit exact een week verplaatst naar zaterdag 4 november. Of dat gaat gebeuren, besluiten we uiterlijk op vrijdag 27 oktober om 20.00 uur. Check hiervoor de website kraggenburg.nl en de Facebookpagina van Dorpsbelang.

Dankzij de subsidie van het Prins Bernard Cultuurfonds, en de jaarlijkse bijdrage van de Rabobank aan Dorpsbelang, kunnen we de toegangsprijs laag houden: 5 euro per persoon, kinderen t/m 12 jaar gratis. Je kunt gepast betalen bij aankomst.

Ben jij erbij? Meld je dan aan door te mailen naar dorpsbelang@kraggenburg.nl en zet erbij met hoeveel personen je wilt komen. Zonder aanmelding via email geen toegang.

Waarom doen wij dit? Dorpsbelang vindt het belangrijk om af en toe iets moois te organiseren voor het dorp, waarbij Kraggenburgers elkaar op een andere, onverwachte manier ontmoeten. Dit jaar is de Noordoostpolder 75 jaar droog, vieren we het Mondriaanjaar, en op 28 oktober wordt landelijk de ‘Nacht van de nacht’ gevierd. Bovendien is het bijna Haloween. Alle reden dus om een mooie, nachtelijke activiteit te organiseren waarbij we zo veel mogelijk Kraggenburgers op de been hopen te brengen.

Deze activiteit wordt namens Dorpsbelang Kraggenburg georganiseerd door Annemieke Janse, Erna Balk en Henk Papma, samen met heel veel vrijwilligers.