vrijdag 17 november 2017
Gemeente koopt kavel Penders voor woningbouw


Om nieuwe woningen in Kraggenburg te bouwen, heeft de gemeente Noordoostpolder vrijdag 17 november kavel Penders aangekocht. Deze kavel komt uit het faillissement van Megahome.  Wethouder Wiemer Haagsma is blij met de aankoop: “Het dorp wacht al jaren op uitbreiding. Eindelijk is het zover. We kunnen het bestemmingsplan voorbereiden en hopen zo snel mogelijk op deze locatie in Kraggenburg te bouwen.”

 

Jarenlang in handen van projectontwikkelaar

De kavel is 6 hectare groot en ligt aan de zuidkant van het dorp. De kavel was al jarenlang in handen van projectontwikkelaar Megahome. Gemeente en curator bereikten na lang onderhandelen overeenstemming.  De overdracht van de kavel vond plaats in het dorpshuis van Kraggenburg, in het bijzijn van Dorpsbelang. Wubbo de Raad van Dorpsbelang is erg blij. “Het is een mooie dag voor Kraggenburg. Het dorp heeft hier al veel te lang op moeten wachten.  Nu de handtekeningen zijn gezet, kan snel met de planontwikkeling worden gestart om voor ons prachtige dorp nieuwe uitbreidingsmogelijkheden te bieden”. De aankoop van de kavel zorgt er voor dat het ontwikkelperspectief van Kraggenburg verder kan worden  ingevuld. Daarin is afgesproken zo’n 20 vrijstaande en 2-onder-1 kap woningen bij te bouwen in de eerste fase.  

 

Interesse nu al kenbaar maken

Nu de kavel eigendom van de gemeente is, starten de voorbereidingen voor het bestemmingsplan . Daarna volgt het bouwrijp maken van de grond en het in de markt zetten van de kavels. Het plan wordt  in gedeelten ontwikkeld. Binnenkort is er een eerste bijeenkomst met Dorpsbelang en omwonenden over de ontwikkeling van de plan. Bent u geïnteresseerd om te bouwen in Kraggenburg, dan kunt u dat alvast melden bij gemeente Noordoostpolder via  mijnbouwkavel@noordoostpolder.nl.

Lees/bekijk ook: