vrijdag 22 maart 2019
Thema voeding bij Koffietijd


Dinsdag 19 maaart was de heer John Koezen te gast bij Koffietijd om te vertellen over voeding en dan speciaal over "Voeding helpt bij gezonder ouder worden".
John Koezen is voedingsdeskundige en heeft deze ochtend veel informatie gegeven, waaruit blijkt dat het onderwerp voeding vele kanten kent.

Gezondheid wordt door diverse factoren beïnvloedt, zoals letsel door een ongeluk(je), bijwerking van medicijngebruik, stress, trauma's, enz.
Voeding draagt bij (kan bijdragen) aan je totale gezondheid. Volgens John Koezen kan de juiste voeding in combinatie met beweging, afleiding en opbouwen van weerstand er voor zorgen dat ziektes afnemen, zoals obesitas, reuma, darmziektes, hart- en vaatziekten. In sommige gevallen verdwijnen de problemen zelfs.
Ziektes hebben een oorzaak en het is belangrijk deze te vinden, er op in te spelen. Daarbij is ook aandacht voor hetgeen je eet belangrijk. Als voedsel op natuurlijke wijze groeit, niet (al te veel) bewerkt is en wij dit dan eten, komen we al heel eind in de goede richting voor onze gezondheid.Zo kregen we het advies om gevarieerd te eten met veel groenten. Minder aardappels, geen, of zo min mogelijk suikers, of dan bruine i.p.v. witte suikers. Geregeld vis, geen witbrood, maar rogge- of tarwebrood, een ontbijt met havermout, het gebruik van zure melkproducten. Ook fruit en vruchtensappen met vruchtvlees zijn erg gezond.
Gebruik zoveel mogelijk van het voedsel dat we eten, dus ook de schil en de vezels. Het kookvocht niet weggooien, juist voor die goede stoffen die ook daarin zitten. Dit alles zorgt voor een goede en gezonde balans in ons eten en draagt bij aan onze gezondheid.
Al met al een bijzonder interessante ochtend. Ga dan naar deze website als u nog meer wilt weten.